label

AKAN DATANG

1 2 3 4 5 6TERUSKAN BERSAMA BLOG EDtv

ANDA PENGUNJUNG KE

Isnin, 11 April 2011

Carta Top 5 lagu dangdut popular zaman 90 an

 
Amelina penyanyi dangdut popular 90 an

Hai, anda minat dangdut? Tahun 90 an industri muzik tanah air pernah diwarnai dengan muzik dangdut. ED ingat lagi masa darjah 5, banyak betul lagu-lagu dangdut berkumandang di corong2 radio. Begitu juga dengan artis dangdut, ramai juga artis dangdut yang muncul pada ketika itu. 

 Mas Idayu

Semalam, bila tengok persembahan Mas Idayu dalam konsert Mentor, tiba-tiba ED teringat tentang kemeriahan muzik dangdut pada tahun 90 an. Sesekali layan dangdut, best juga kan? Eksklusif hari ini, ED akan mengimbas balik kedudukan lagu dangdut yang sangat popular tahun 90 an. Jom lihat carta di bawah:

Carta Top 5 
Lagu-Lagu Dangdut Popular Tahun 90 an


Nombor 5: Haiza - Dag Dig Dug. Lirik lagu ni mudah dan iramanya senang untuk diikut.





Nombor 4: Sheeda - Angkat Kaki. Lirik lagu ni unik serta penyanyinya juga unik. Lagu ni juga mudah untuk diikut.






Nombor 3: Mas Idayu - Senggol-senggolan, cubit-cubitan. Lagu ni popular sebab tajuk dan liriknya yang kreatif. Paling senang diingat bila bait "amboi-amboi enak..."






Nombor 2: Amelina dan Iwan - Memori Daun Pisang. Fuhhh, lagu ni memang best la bila dengar. 






Nombor 1: Amelina - Asyik. Lagunya asyik, liriknya asyik dan penyanyinya juga asyik. Hehe.. Tahniah Amelina, anda juara!





Semoga anda terhibur dengan carta suka-suka ni. Kepada anda yang rasa letih bekerja tu, bolehlah bergoyang sorang-sorang sambil dengar muzik dangdut di tempat anda berada. Secara tak langsung, anda telah beriadah. Hahaha. Udada Ubabye!

 Wajah Amelina Dangdut tahun 2000 an
kredit: mstar

ED: Ceriakan hari anda dengan muzik dangdut. Hahaha..

4 ulasan:

  1. no 3 my fav song....lagu wajib masa karaoke...hehehe....layan seyh! :)

    BalasPadam
  2. suka baca citer cikgu Edy kat sekolah. Kalau ada lagi cerita pasal murid nakal kat sekolah cerita arr ye

    BalasPadam
  3. Awie Omar: tak sangka pulak ada yang suka cerita saya kat sekolah. Oke, kalau ada cerita2 kat sekolah yang best, saya akan letak kat blog lagi. TQ!

    BalasPadam
  4. admin blh nanya ngk admin,saya mau nyari lagu dangdut,kesukaan saya,ngk tau judulnya apa dan siapa penyanyinya,tpi saya ingat lyriknya, tlng bantu dong, lyrik lagunya begini, disenja hari nan cerah kunanti kedatanganmu, sayup2 kunyanyikan senandung rinduku, hari kulalui jemu ku menanti,begitu lyriknya,

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...