label

ANDA PENGUNJUNG KE

Rabu, 23 Mei 2012

Sinopsis drama Ameera dalam Slot Samarinda TV3

 Rita Rudaini dan Shamsul Yusof

Hai, malam ini drama baharu Ameera akan bersiaran dalam slot Samarinda TV3. Banyak kali TV3 iklankan drama tersebut. Tengok daripada iklannya memang menarik perhatian. Lagu latarnya yang berdentam-dentum menyebabkan anda mesti tak sabar menontonnya. Jom tengok iklan Ameera di blog EDtv sekali lagi.


Kalau anda tengok iklan, mesti anda rasa Rita Rudaini akan bawa watak jahat. Tetapi bila anda baca sinopsisnya di bawah ini, baru anda tahu siapa yang jahat. Penasaran? Jom baca sedikit sinopsis yang ED perolehi dan ubahsuai daripada TV3. 

Sinopsis Ameera


Ameera (Rita) dan Ameer (Shamsul) merupakan pasangan suami isteri yang kaya. Ameera memiliki syarikat perabot mewah dan Ameer bekerja di pelabuhan. Walaupun Ameera kaya, dia tidak boleh mengandung. Kerana menyayangi suaminya, Ameera mencadangkan Ameer berkahwin lain supaya perempuan itu boleh mengandungkan anaknya. Mengikut perjanjian, setelah perempuan itu melahirkan anak Azmeer, Azmeer boleh menceraikan perempuan itu. Ameer tidak bersetuju namun Ameera nekad mencarikan perempuan yang boleh memberikan zuriat kepada Ameer melalui sebuah perjanjian.

Zila (Zarina), seorang gadis kampung dibawa oleh Farouk kekasihnya ke Kuala Lumpur untuk bekerja. Dialah yang diupah oleh Ameera untuk berkahwin dengan Ameer. Konflik berlaku apabila Zila jatuh cinta kepada Ameer. Dia berubah menjadi tamak dan sanggup memecahbelahkan hubungan Ameera dan Ameer. Konflik2nya anda kena tengok sendiri dalam drama ini.

Bagaimana? Menarik bukan jalan ceritanya. Sama-sama kita tengok episod pertamanya malam nanti. Drama ini bukan terbitan Skop Production. Drama ini terbitan Zeel Production. Ramai yang menyangka drama ini daripada Skop Production gara2 ada Shamsul Yusof. Okelah, Udada Ubabye!!ED: Selamat menonton!

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...