label

ANDA PENGUNJUNG KE

Jumaat, 15 Februari 2013

Tegar, dulu pengamen sekarang jadi penyanyi popular!

Assalammualaikum, kalau dah rezeki tidak akan ke mana. Itulah yang terjadi kepada seorang budak jalanan di Indonesia yang popular menjadi penyanyi cilik sekarang ini. Namanya Tegar, dulu dia seorang pengamen iaitu menjadi penghibur di jalanan untuk mendapatkan duit. Budak ni tengah popular di Indonesia.

Tegar Septian

Kisah hidupnya dijadikan lagu Aku Yang Dulu Bukanlah Sekarang. Best tau! Jom dengarkan lagunya di bawah ini.

Hayati lirik lagu ini tentang kisah hidupnya..

Sekali dengar, ED terus suka lagunya. Pengajaran daripada kisah Tegar, jangan berhenti berusaha untuk mencapai cita-cita. Udada Ubabye!!

Segmen Indonesia!





ED: Tegar memang tegar!

6 ulasan:

  1. assalamualaikum abg ed...betul apa yg abg ed ckp kn tu..lgu nie memng bst sgt2...trima ksih abg ed...suma blog abg ed...nice sgt2 tw...adik ina suka...lw ada yg lbh menarik lagi jgn lupa inform ya abg ed...thnkz abg ed...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Waalaikummussalam.. terima kasih atas pujiannya.. InsyaAllah, selagi ada inspirasi, selagi itu ED akan berblogging.. Teruskan menyokong EDtv!

      Padam
  2. Mantap! bila la dia nak dtg ke malaysia ni? nak sngat jumpa dia :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. lambat lagi kot.. hahaha..

      Padam
    2. haaha,xda harapa la nak jumpa,trpksa fly p indo la kalau nk jumpa :D

      Padam
  3. Semoga adik Tegar akan berjaya dalam hidupnya dunia dan akhirat,..jom dengarkan lagu terbarunya yang mengandungi lirik yang mendalam penuh makna,..

    Pantaskah Surga Untukku - Tegar
    http://youtu.be/5P5gMLek3h4

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...